nederland

Jaar voorwaardelijk voor mishandelen dochter

22 maart 2017Leestijd: 1 minuut

ARNHEM (ANP) – Een 45-jarige vrouw uit Arnhem heeft een voorwaardelijke celstraf van een jaar gekregen voor het mishandelen van haar toen driejarig dochtertje. Haar 36-jarige ex-vriend uit Zevenaar heeft ook een jaar celstraf gekregen, maar dan onvoorwaardelijk. Dat heeft de rechtbank in Arnhem woensdag bepaald.

De vrouw en haar toenmalige vriend hadden het meisje onder meer zonder kleren buiten in de kou gezet, spoten haar nat met water, propten een doek in haar mond en wreven peper in haar ogen.

De rechtbank acht bewezen dat het meisje tussen juli en december 2015 werd mishandeld. Bij deze mishandelingen had de man weliswaar een grotere rol, maar de vrouw had haar kind moeten beschermen. ,,Door niet in te grijpen en de mishandelingen niet te stoppen, heeft zij haar moederlijke taken ernstig verzaakt”, aldus de rechtbank.

Het meisje is altijd bij haar moeder blijven wonen en niet uit huis geplaatst. De instanties vinden het belangrijk dat zij ook nu bij haar moeder blijft. De vrouw heeft verplichte begeleiding bij de opvoeding. Ze heeft een extra lange proeftijd van vijf jaar gekregen zodat in de gaten gehouden kan worden of het goed gaat.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.