nederland

Hogere straffen voor moord op Visser/Severein

16 maart 2017Leestijd: 1 minuut

BARCELONA (ANP) – De twee mannen die in Spanje zijn veroordeeld voor de moord op volleybalster Ingrid Visser en haar partner Lodewijk Severein hebben in hoger beroep zwaardere straffen gekregen. Het provinciale hooggerechtshof in Murcia legde Spanjaard Juan C. en Roemeen Valentin I. donderdag ieder veertig jaar gevangenisstraf op. In eerste aanleg kregen zij 34 jaar cel.

Het hof bevestigde de vrijspraak van de Spanjaard Serafín de A., eigenaar van de citroenboomgaard waar de verminkte stoffelijke overschotten van het vermoorde Nederlandse stel werden gevonden.

De straf van de Roemeen Constantin S. die in eerste aanleg door een jury was vrijgesproken van moord is licht verzwaard. In plaats van vijf maanden krijgt hij nu zes maanden cel wegens toedekking van het misdrijf.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.