nederland

‘Hiddema (FvD) nog druk met advocatenpraktijk’

16 maart 2017Leestijd: 1 minuut

DEN HAAG (ANP) – De nummer twee van het Forum voor Democratie (FvD), advocaat Theo Hiddema, zal de komende tijd eerst zijn werk in de advocatuur moeten afbouwen voordat hij zich volledig kan toeleggen op zijn werk in de Tweede Kamer. Dat heeft FvD-leider Thierry Baudet donderdag gezegd.

Het FvD scoorde woensdag twee zetels, maar volgens Baudet heeft Hiddema nu eenmaal een ,,hele drukke advocatenpraktijk”. ,,Afbouw gaat niet van de ene op de andere dag, omdat zaken nog lopen. Hij zal daar enige weken of maanden voor nodig hebben”, aldus Baudet.

Het FvD was een van de verrassingen toen de uitslagen woensdagavond en -nacht binnen druppelden. Volgens Baudet is dat toe te schrijven aan de kwaliteit van de kandidaten. ,,Als je onze top 30 vergelijkt met die van eigenlijk alle andere partijen is het gemiddelde IQ anderhalf tot twee keer zo hoog. We hebben gewoon héle goede mensen.”

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.