nederland

Herverkiezing lonkt voor Kamervoorzitter Arib

20 maart 2017Leestijd: 1 minuut

DEN HAAG (ANP) – De kansen voor Tweede Kamervoorzitter Khadija Arib (PvdA) op herverkiezing zijn flink gegroeid. VVD, CDA en D66 hebben geen eigen kandidaat-voorzitter in de gelederen en zijn tevreden over Arib, melden bronnen aan het Binnenhof.

Arib zelf wil niets liever dan voorzitter blijven. Ze kreeg vorige week al de zegen van haar nog maar negenkoppige fractie, ook al moet die de taken dan over nog minder leden verdelen.

Drie van de grootste partijen willen Arib dus niets in de weg leggen. Dat de PvdA-fractie nog maar de zevende fractie is in grootte is voor hen geen beletsel. Mocht zich een nog geschiktere tegenkandidaat melden uit een andere hoek, dan kunnen ze echter nog overstappen.

De 56-jarige Arib, die in Marokko werd geboren, loste in januari van het afgelopen jaar Anouchka van Miltenburg af als Kamervoorzitter. Ze hanteert de voorzittershamer volgens vriend en vijand voorbeeldig.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.