nederland

‘Geen indicatie Nederlandse gewonden Londen’

22 maart 2017Leestijd: 1 minuut

WASHINGTON (ANP) – Minister Bert Koenders van Buitenlandse Zaken heeft geen aanwijzingen dat er Nederlanders zijn onder de slachtoffers van de vermoedelijke aanslag bij het Britse parlement. ,,Maar dat kunnen we in dit stadium ook nog niet uitsluiten”, aldus Koenders.

Koenders leeft vanuit Washington, waar hij samen met zijn Britse collega Boris Johnson een conferentie over de strijd tegen terreurorganisatie IS bezocht, naar eigen zeggen mee met de slachtoffers in Londen. Hij heeft Johnson meteen zijn ,,medeleven betuigd toen het verschrikkelijke nieuws binnenkwam”. Koenders’ gedachten zijn bij de Londenaren, zei hij. Als het inderdaad om een terroristische aanslag gaat, ,,zou dat natuurlijk een absolute veroordeling verdienen”.

De Nederlandse ambassade in Londen volgt de gebeurtenissen op de voet en houdt nauw contact met de Britse autoriteiten.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.