nederland

FP: Wilders is de echte winnaar

16 maart 2017Leestijd: 1 minuut

WENEN (ANP) – De Oostenrijkse rechts-populistische FP ziet in de uitslag van de Nederlandse verkiezingen een bevestiging van haar eurosceptische koers. ,,De gevestigde partijen hebben duidelijk stemmen verloren”, zei algemeen secretaris Harald Vilimsky donderdag in Wenen.

,,Ze proberen de nederlaag nu goed te praten. Winnaars zien er anders uit”, aldus Vilimsky, die PVV-leider Geert Wilders tot de echte winnaar uitriep. ,,Al het andere is ontkenning van de werkelijkheid.” De FP feliciteerde Wilders met zijn succes en vijf zetels winst.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.