nederland

Eurogroep bepaalt lot Dijsselbloem, zegt hij

20 maart 2017Leestijd: 1 minuut

BRUSSEL (ANP) – Jeroen Dijsselbloem ,,laat het aan de eurogroep over” hoe het verder moet met zijn voorzitterschap als hij geen (demissionair) minister van Financiën meer is. Zijn termijn als eurogroepbaas loopt op 1 januari af.

Ook de vraag of het wenselijk zou zijn als hij als Kamerlid (voor de PvdA) zou kunnen aanblijven, vindt hij ,,te beantwoorden door mijn collega’s”, de andere achttien ministers van Financiën van de eurolanden. Hij zei dit maandag in Brussel voor aanvang van zijn eerste eurogroepbijeenkomst als demissionair minister. De vraag of hij zijn Kamerzetel zou kunnen of willen opgeven om eurogroepvoorzitter te blijven, omzeilde hij. ,,Wat een moeilijke vraag. Dat is iets voor later.”

Tot er een nieuwe regering is, kan Dijsselbloem de eurogroep blijven leiden. ,,De formatie kan lang duren”, zei hij. ,,Maar in de politiek is niets continu. Aan alles komt een einde.”

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.