nederland

De Hond niet verrast door voorsprong VVD

16 maart 2017Leestijd: 1 minuut

DEN HAAG (ANP) – De grote voorsprong van de VVD op de andere partijen bij de verkiezingen heeft Maurice de Hond niet verrast. De opiniepeiler laat weten dat premier Mark Rutte veel profijt heeft gehad van de diplomatieke rel met Turkije.

Volgens De Hond pakte het optreden van Rutte ten aanzien van Turkije goed uit en zat de VVD in een flow. Hij wijst erop dat vele kiezers vonden dat Rutte kordaat had opgetreden.

Toch kwam De Hond in zijn laatste peiling niet in de buurt van de 33 zetels die de VVD vermoedelijk krijgt. De Hond noteerde in zijn peiling van 14 maart 27 zetels voor de partij van Rutte. In diezelfde peiling kwam hij uit op 24 zetels voor de PVV. Dat worden hoogstwaarschijnlijk twintig zetels.

In de laatste peiling van De Hond kreeg DENK drie zetels. In de laatste prognose van het ANP heeft de partij van Tunahan Kuzu hetzelfde zetelaantal. ,,Ik had er al eerder op gewezen dat DENK onder de moslimbevolking veel steun heeft en dat is ook gebleken. Meer dan 40 procent van de Nederlandse moslims stemde op DENK.”

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.