nederland

CDA wil VVD-informateur

20 maart 2017Leestijd: 1 minuut

DEN HAAG (ANP) – CDA-voorman Sybrand Buma heeft verkenner Edith Schippers maandag voorgesteld een informateur van VVD-huize aan te wijzen. Hij vindt ook dat er ,,absoluut” een kabinet moet komen dat een meerderheid heeft in beide Kamers van het parlement.

Een progressief-christelijk kabinet zoals GroenLinks-leider Jesse Klaver heeft voorgesteld, ziet Buma niet zitten. ,,Buitengewoon onlogisch”, noemde hij die combinatie.

De grote opgaven van nu gaan over onder meer de eerlijke arbeidsmarkt, immigratie en integratie en normen en waarden, aldus de CDA-leider. ,,Al die vraagstukken liggen op tafel. Een kabinet dat straks aantreedt zal antwoorden moeten geven op die zorgen van mensen.”

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.