nederland

Buma: Máxima moet af van tweede nationaliteit

14 maart 2017Leestijd: 1 minuut

DEN HAAG (ANP) – Als het aan CDA-leider Sybrand van Haersma Buma ligt zou ook koningin Máxima haar tweede paspoort moeten inleveren. Dat zei hij dinsdag in het radioprogramma De Ochtend. ,,Als het aan mij ligt heeft iedereen één paspoort.”

Hij erkent dat sommige landen het onmogelijk maken om van een tweede nationaliteit af te komen. Argentinië – het geboorteland van de koningin – behoort hier ook toe. Buma vindt dat met deze landen afspraken moeten worden gemaakt over het intrekken van de tweede nationaliteit bijvoorbeeld als ze een associatieverdrag met de EU willen sluiten.

Buma wil van de dubbele nationaliteit af omdat de integratie hierdoor zou worden belemmerd. Voor hem waren de ongeregeldheden zaterdagnacht met Turkse Nederlanders in Rotterdam hier een goed voorbeeld van.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.