nederland

Arib: methodes DENK tasten aanzien Kamer aan

01 maart 2017

DEN HAAG (ANP) – De manier waarop Tunahan Kuzu en Seluk ztürk van DENK in de Tweede Kamer te werk gaan ,,tast het aanzien van de Kamer aan”. Dat zei Kamervoorzitter Khadija Arib woensdag in het radioprogramma Dit is de Dag.

Volgens de nummer twee van de PvdA worden collega’s in de Kamer door het tweetal ,,verketterd” en worden uitspraken gemanipuleerd. ,,Dat is voor onze parlementaire democratie, voor onze parlementaire geschiedenis ongekend.”

Kuzu en ztürk hebben op sociale media verscheidene keren het stemgedrag van Turks-Nederlandse en Marokkaans-Nederlandse Kamerleden onder de aandacht gebracht. Daarbij werden foto’s van de Kamerleden getoond. Deze Kamerleden zouden hun achtergrond verloochenen, aldus Kuzu en ztürk.

Ook bekritiseerde Arib uitspraken van Kuzu dat artsen bij allochtone ouderen eerder de stekker eruit trekken dan bij mensen zonder een migrantenachtergrond. Ze noemde deze bewering ,,onethisch”. Dit soort uitspraken zijn ,,slecht voor het imago van het parlement”.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.