nederland

Aangereden wolf kwam uit noorden Duitsland

14 maart 2017Leestijd: 1 minuut

VEENINGEN (ANP) – De wolf die anderhalve week geleden dood langs de A28 bij het Drentse Veeningen werd gevonden, kwam uit een gebied ten noorden van Bremen. Het aangereden mannetje was ongeveer anderhalf jaar oud en maakte deel uit van een roedel wilde wolven. Hij had de afstand van 200 kilometer zelfstandig afgelegd.

Dat blijkt uit DNA-onderzoek van het Dutch Wildlife Health Centre en Wageningen Environmental Research. In de maag van de gezonde wolf troffen de onderzoekers sporen aan van een haas en een ree.

Jonge wolven verlaten hun roedel na één tot twee jaar en gaan op zoek naar een eigen leefgebied. Doordat in Duitsland diverse roedels leven op ongeveer 200 kilometer van de Nederlandse grens, verwachten deskundigen dat de komende jaren meer wolven in ons land terecht komen. Mogelijk zullen ze zich hier op enig moment ook permanent vestigen. Wolven zijn over het algemeen heel schuw tegenover mensen.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.