nederland

Kuzu: Azarkan aangesproken op ‘trollen’

20 februari 2017

DEN HAAG (ANP) – DENK-lijsttrekker Tunahan Kuzu heeft zijn tweede man, Farid Azarkan, aangesproken op de inzet van nepaccounts op sociale media om tegenstanders aan te vallen. Kuzu liet donderdag in het televisieprogramma Jinek in het midden of Azarkan al langer vertrouwd was met de omstreden praktijken.

NRC Handelsblad drukte zaterdag een whatsappgesprek af waarin Azarkan de voorzitter van de jongerenafdeling van DENK zijn zegen geeft voor het gebruik van een zogeheten trol. Dinsdag zei Kuzu al dat hij de jongeren had teruggefloten en ,,het niet meer zal gebeuren”.

Kuzu heeft ingegrepen zodra hij lucht kreeg van de praktijken, zei hij. ,,Ik heb gezegd: dit is niet hoe wij werken. Wij strijden met open vizier. Azarkan vindt het ook geen normale wijze.”

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.