nederland

Burgemeester Van der Laan heeft longkanker

27 januari 2017Leestijd: 1 minuut

AMSTERDAM (ANP) – Bij Eberhard van der Laan is uitgezaaide longkanker geconstateerd. Dat heeft de Amsterdamse burgemeester vrijdag in een brief gemeld aan alle Amsterdammers.

De komende tijd moet meer duidelijk worden over de prognose, maar ,,het lijkt erop dat de diagnose weinig reden geeft voor optimisme”, aldus de 61-jarige Van der Laan. Hij wordt behandeld in het Antoni van Leeuwenhoekziekenhuis.

Hij wil zijn werk als burgemeester blijven doen, in overleg met de gemeenteraad en het college van B&W. ,,Ik blijf graag nog een poosje uw burgemeester”, schrijft Van der Laan. Wel worden bepaalde taken en publieke optredens de komende tijd overgenomen door andere leden van B&W.

Van der Laan is sinds juli 2010 burgemeester van de hoofdstad.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.