nederland

Zeven arrestaties wegens handel in anabolen

10 december 2016Leestijd: 1 minuut

DEN HAAG (ANP) – De politie heeft vrijdag in de regio Den Haag zeven verdachten opgepakt in een onderzoek naar de handel in anabolen steroïden. Verschillende woningen en bergingen van de verdachten in Den Haag, Naaldwijk, Nootdorp en Wateringen zijn doorzocht.

De politie meldde zaterdag dat bij de doorzoekingen ruim 100.000 stuks anabole steroïden en ruim 2 miljoen potentie verhogende middelen, zoals illegale erectiepillen, zijn gevonden. Ook werden meerdere pallets met vervalste merkparfum aangetroffen. Anabole steroïden worden in de sport gebruikt om de spieropbouw te bevorderen.

De verdachten zouden volgens de politie de spullen persoonlijk bij afnemers in heel Nederland hebben afgeleverd. Ook werden de middelen online te koop aangeboden. Na anonieme tips startten rechercheurs het onderzoek onder leiding van het Openbaar Ministerie. De zeven verdachten zitten nog vast.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.