nederland

Vrijwilligers VluchtelingenWerk verdubbeld

07 december 2016Leestijd: 1 minuut

AMSTERDAM (ANP) – VluchtelingenWerk Nederland heeft afgelopen jaar het aantal vrijwilligers zien verdubbelen naar 14.000. Dat meldt de organisatie woensdag op Nationale Vrijwilligersdag.

Door de komst van meer vluchtelingen naar Nederland was de vraag naar vrijwilligers groot. Waar vorig jaar het accent lag op de opvang, is nu de aandacht gericht op integratie in de samenleving, zegt de organisatie. Vluchtelingen willen zo snel mogelijk zelfstandig wonen en bouwen aan een veilige toekomst in Nederland.

De vrijwilligers bij VluchtelingenWerk Nederland worden breed ingezet. Zo ondersteunen ze bij de voorlichting over de asielprocedure en gezinshereniging en regelen ze allerlei praktische zaken, zoals de inrichting van een huis of inschrijving op een school.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.