nederland

Treinen toeteren bij overgang Winsum

14 december 2016Leestijd: 1 minuut

WINSUM (ANP) – Treinen gaan binnenkort toeteren als ze de gevaarlijke spoorwegovergang in Winsum naderen waar al verschillende ongelukken zijn gebeurd. Via matrixborden wordt weggebruikers bovendien nog beter duidelijk gemaakt dat ze op moeten letten. Spoorbeheerder ProRail heeft dat woensdagavond beloofd tijdens een kort geding dat was aangespannen door de nabestaanden van Gerjon Kazemier die twee jaar geleden overleed door een ongeluk op de overweg.

De nabestaanden eisten dat er snel een verkeersregelaar komt op de gevaarlijke plek maar dat verzoek wees de rechter woensdagavond af.

Vorige maand raakten achttien reizigers gewond nadat een trein op de onbewaakte overweg in de Groningse gemeente tegen een tankauto botste. De rechtbank nam woensdagmiddag zelf een kijkje op de ongeluksplek. Het kort geding werd woensdagavond behandeld in het gemeentehuis van Winsum.

De spoorovergang aan de Voslaan gaat op termijn dicht. Er komt een noodweg naar een volgende, bewaakte overweg.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.