nederland

Rutte: ik kan niet iedereen gelukkig maken

17 december 2016Leestijd: 1 minuut

ZEVENHUIZEN (ANP) – Mark Rutte kan als premier ,,niet iedereen in Nederland gelukkig maken”. Hij snapt dat veel nee-stemmers teleurgesteld zijn dat hij geen gevolg geeft aan de uitslag van het Oekraïne-referendum. Maar Rutte vindt dat hij moet doen wat in het landsbelang is. Het niet doorzetten van het associatieverdrag zou ,,een enorm cadeau zijn voor Moskou”.

Rutte zei dat zaterdag in Zevenhuizen, waar hij in debat ging met zo’n tachtig door de VVD geselecteerde Nederlanders over het Oekraineverdrag. Het waren volgens de organisaties echter lang niet allemaal VVD-leden.

Rutte zei dat het ,,electoraal slimmer” was geweest om gehoor te geven aan de nee-stem. Maar als premier moet hij met alle belangen rekening houden. Rutte onderstreepte dat het om een raadplegend, dus niet-bindend referendum ging.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.