nederland

Roemer spreekt met Kamerleden over kritiek

14 december 2016Leestijd: 1 minuut

DEN HAAG (ANP) – SP-voorman Emile Roemer heeft ,,broodnodige gesprekken met collega-kameraden” gevoerd over de kritiek op zijn optreden. In het AD uitten enkele SP-Kamerleden woensdag anoniem scherpe kritiek op de SP-fractieleider.

,,Anoniem kritiek geven past niet bij de partij”, zei Roemer woensdag. ,,Hier word ik echt niet vrolijk van.” Hij probeert er in de gesprekken achter te komen wat er is gebeurd, wie het heeft gedaan en hoe het zover heeft kunnen komen.

De partij zou zich volgens de critici te veel op gezondheidszorg richten. Verder zou Roemer de fractie slecht leiden en zou hij zich tijdens debatten geen daadkrachtig leider tonen. Negatief commentaar vanuit de fractie op Roemer is zeldzaam. In de peilingen doet de partij het niet goed. Momenteel zit de SP met vijftien Kamerleden in de Tweede Kamer.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.