nederland

Rechtbank doet uitspraak in Wilders-proces

09 december 2016Leestijd: 1 minuut

SCHIPHOL (ANP) – De Haagse rechtbank doet vrijdagochtend om 11.00 uur in de extra beveiligde rechtszaal op Schiphol uitspraak in het proces tegen Geert Wilders wegens diens ‘minder-Marokkanen’-uitspraken.

Het Openbaar Ministerie eiste vorige maand 5000 euro boete tegen de PVV-leider wegens groepsbelediging en het aanzetten tot haat en discriminatie. Wilders raadsman Geert-Jan Knoops bepleitte vrijspraak en de politicus deed dat eveneens in zijn laatste woord tot de rechtbank.

Over de uitspraken uit maart 2014 is veel maatschappelijke beroering ontstaan. Tegen Wilders werden bijna 6500 aangiften gedaan. De PVV-leider meent dat zijn woorden vallen binnen de vrijheid van meningsuiting en binnen het politieke programma van zijn partij.

Het uitspreken van het vonnis wordt rechtstreeks uitgezonden via NPO1 en RTLZ.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.