nederland

Pers kiest geen politicus van het jaar

14 december 2016Leestijd: 1 minuut

DEN HAAG (ANP) – De parlementaire pers kiest dit jaar geen politicus van het jaar. Er zijn te weinig stemmen (31 van de ongeveer 160 leden) uitgebracht, meldde de Parlementaire Pers Vereniging (PPV) woensdag. De laatste keer dat de prijs niet werd uitgereikt was in 2002.

Volgens de PPV was het moeilijk kiezen omdat er geen politicus boven de rest uitsteekt. Ook twijfelen steeds meer journalisten of de vereniging wel een dergelijke verkiezing moet organiseren. Volgend jaar wordt daarom gekeken of er nog behoefte bestaat aan de verkiezing bij de leden.

De prijs wordt sinds 1973 uitgereikt. Vorig jaar ging die naar VVD-staatssecretaris Klaas Dijkhoff van Veiligheid en Justitie. Bij EenVandaag kiest het publiek nog wel een politicus van het jaar.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.