Opnieuw vuurwerkfiles bij grens

30 december 2016Leestijd: 1 minuut

LIJNDEN (ANP) – Nederlanders die voordelig vuurwerk in Duitse supermarkten kopen, veroorzaken vrijdagmiddag voor de tweede dag op rij lange files in het grensgebied. Volgens de VerkeersInformatieDienst (VID) zorgden vuurwerktoeristen voor in totaal 23 kilometer file.

De langste file stond rond half vier op de A12, tussen het Duitse Elten en Duiven. Maar ook in de omgeving van Gronau, Emmerich en Bunde veroorzaakten Nederlanders verkeersopstoppingen.

De laatste dagen van het jaar trekken tienduizenden Nederlanders de grens over om in het buurland vuurwerk te kopen. Omdat Duitsland minder strenge eisen stelt aan de verkoop, kunnen winkels het veel goedkoper aanbieden dan in Nederland.

ANP
Lees meer

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.