nederland

Opnieuw arrestatie wegens Duitse plofkraken

09 december 2016Leestijd: 1 minuut

SOEST (ANP) – De politie heeft een dertigjarige man uit Utrecht gearresteerd wegens een reeks plofkraken in Duitsland. Hij wordt verdacht van een plofkraak en poging daartoe in het Duitse Ahaus-Graes en Laar in augustus dit jaar.

De Nederlandse en Duitse politie en Openbaar Ministeries werken al langere tijd samen om de daders van verscheidene plofkraken te vinden. Uit onderzoek van de politie was de man in Duitsland naar voren gekomen, maar zijn verblijfplaats was onbekend. De politie vond de man donderdag in een woning in Soest.

Dit jaar zijn al enkele Nederlandse criminelen in Nederland en Duitsland gepakt voor ram- en plofkraken.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.