nederland

NVWA waarschuwt voor houten speelgoedauto’s

07 december 2016Leestijd: 1 minuut

DEN HAAG (ANP) – De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) waarschuwt voor houten speelgoedauto’s waarin een te hoge waarde weekmakers zou zitten. Het gaat om speelgoedauto’s die door de winkelketen Action worden verkocht, aldus de NVWA woensdag.

De weekmakers zijn bij controle aangetroffen in de print en de vernislaag van de autootjes. Volgens importeur Speelgoedland zijn de gezondheidsrisico’s beperkt, maar het bedrijf vraagt kopers toch het artikel terug te brengen. Het aankoopbedrag wordt dan terugbetaald.

Weekmakers zijn stoffen die kunststoffen elastisch maken. Veel weekmakers zouden schadelijk zijn voor de gezondheid.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.