nederland

Nobelprijswinnaar Bob Dylan naar Nederland

13 december 2016Leestijd: 1 minuut

AMSTERDAM (ANP) – De Amerikaanse songwriter en Nobelprijswinnaar Bob Dylan komt volgend jaar voor twee concerten naar Nederland. Hij treedt zondag 16 en maandag 17 april op in de Heineken Music Hall (dan Afas Live) in Amsterdam, maakte concertorganisator Mojo dinsdag bekend.

De 75-jarige Dylan werd onlangs gelauwerd met de Nobelprijs voor de Literatuur. Hij was zelf niet bij de uitreiking in Stockholm vanwege een volle agenda. Dylan stuurde zangeres Patti Smith om de prijs in ontvangst te nemen en een van zijn liedjes te zingen.

Om Zweden tegemoet te komen begint Dylan zijn Europese tournee op 1 en 2 april in dat land. De tour eindigt 11 mei in Dublin, Ierland.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.