nederland

Nederland geeft 2,3 miljoen voor Syrië

10 december 2016Leestijd: 1 minuut

DEN HAAG (ANP) – Nederland schiet opnieuw de vluchtelingen in Syrië te hulp. Ons land trekt dit keer 2,3 miljoen euro uit voor humanitaire hulp, maakte minister Lilianne Ploumen voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking zaterdag bekend.

De hulp is voor zowel Syriërs die in hun land onder erbarmelijke omstandigheden moeten zien te overleven als voor Irakezen die vanuit Mosul naar Noord-Syrië zijn gevlucht. Het gaat onder meer om voedsel, water, medische zorg, matrassen, kookspullen, kleding en schoenen.

,,Het aanhoudende geweld leidt ertoe dat het beroep op humanitaire hulp onverminderd doorgaat. Bemiddelingspogingen om het lijden van de bevolking te verlichten verzandden helaas steeds”, zegt Ploumen.

De afgelopen drie jaar heeft ons land voor ruim 296 miljoen euro aan noodhulp uitgetrokken en sinds het begin van het conflict in Syrië in 2012 gaat het om meer dan 357 miljoen (voor ontheemden in Syrië en vluchtelingen in buurlanden). Nederland staat in de top tien van donoren.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.