nederland

Metro Rotterdam breidt uit met Europese steun

14 december 2016Leestijd: 1 minuut

ROTTERDAM/BRUSSEL (ANP) – De Europese Investeringsbank (EIB) en het Rotterdamse openbaarvervoerbedrijf RET hebben een overeenkomst gesloten voor een lening van 120 miljoen euro. Daarmee worden 22 nieuwe metrostellen en de vernieuwing van de spoorbeveiliging van het Rotterdamse metronetwerk gefinancierd.

Zestien nieuwe metrostellen worden ingezet op de Hoekse Lijn, de metroverbinding tussen Rotterdam en Hoek van Holland die in september volgend jaar in gebruik wordt genomen. Daarnaast komen er zes nieuwe rijtuigen om vaker te rijden in de spitsuren op de metrolijn tussen Rotterdam en Den Haag. De nieuwe metro’s kosten ongeveer 5 miljoen euro per stuk.

De investering en de uitbreiding van de Hoekse Lijn zorgen voor ongeveer tachtig nieuwe arbeidsplaatsen. Door de overeenkomst met de EIB profiteert de RET van een zeer lage rente.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.