nederland

Merwedebrug weer open voor vrachtwagens

08 december 2016Leestijd: 1 minuut

GORINCHEM (ANP) – De Merwedebrug op de A27 bij Gorinchem gaat vrijdag om 05.00 uur weer open voor zwaar verkeer. Vrachtwagens en bussen mogen dan weer over de brug rijden. De belangrijke verbindingsbrug was sinds 11 oktober dicht voor zwaar verkeer omdat er haarscheurtjes in de draagconstructie waren ontdekt.

Volgens Rijkswaterstaat zijn dan de 24 belangrijkste verbindingen van de brug verstevigd met stalen platen. Extreem zwaar verkeer mag er nog niet over. Dat mag pas weer als echt alle werkzaamheden zijn afgerond.

De afsluiting leidde tot grote problemen voor vrachtwagens en bussen. Die moesten flink omrijden. Transportorganisaties schatten de schade op zeker minimaal een half miljoen euro per dag. Bij het ministerie van Infrastructuur en Milieu zijn inmiddels verschillende claims ingediend.

Het ministerie heeft, naar aanleiding van de problemen op de Merwedebrug, volgens transportorganisatie EVO toegezegd de staat van meerdere bruggen en tunnels te gaan bekijken.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.