nederland

Meer fietsenstallingen bij zeven stations

12 december 2016Leestijd: 1 minuut

DEN HAAG (ANP) – Op zeven treinstations worden de komende jaren meer fietsenstallingen gebouwd om de ernstigste tekorten tegen te gaan. Het gaat onder meer om stations in Amsterdam, Eindhoven en Gouda, maakte het ministerie van Infrastructuur & Milieu maandag bekend.

Het ministerie liet in oktober al weten dat er 80 miljoen extra beschikbaar zou komen voor nieuwe fietsenstallingen. Er is nu vastgesteld in welke steden de nood het hoogst is. Behalve om Amsterdam, Eindhoven en Gouda gaat het ook om de stations Ede-Wageningen, Zaandam, Tilburg en Zwolle. Het geld wordt niet alleen gebruikt voor meer stallingsplekken. Zo wordt er ook geïnvesteerd in systemen om bijvoorbeeld aan te geven of er nog plekken vrij zijn in stallingen.

Eerder dit jaar werden al nieuwe stallingen aangekondigd voor Groningen, Delft en Den Haag Centraal. In totaal zijn dit jaar plannen gemaakt voor ruim 60.000 nieuwe stallingsplekken.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.