nederland

Man voor misbruik Brabantse gepakt in Spanje

14 december 2016Leestijd: 1 minuut

GRANADA (ANP) – De Spaanse politie heeft een 41-jarige man uit Nederland aangehouden die in gezelschap was van een negentienjarige geestelijk gehandicapte Nederlandse vrouw die hij misbruikt zou hebben. De verdachte is op verzoek van het Openbaar Ministerie Zeeland-West-Brabant opgepakt in zijn woning in Peligros, even ten noorden van Granada.

De vrouw uit West-Brabant is door Nederlandse politiemensen naar huis gebracht. De verdachte is dinsdag naar Nederland gebracht en wordt verhoord, aldus justitie woensdag.

Het OM kwam in actie nadat de moeder van het meisje een klacht wegens seksueel misbruik van haar dochter had ingediend. De man was half november met de tiener naar Spanje gereisd.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.