nederland

Klachten veteranen voortaan beter behandeld

15 december 2016Leestijd: 1 minuut

DEN HAAG (ANP) – Het ministerie van Defensie gaat klachten van veteranen beter behandelen. Die toezegging komt na een rapport van de Veteranenombudsman, Reinier van Zutphen. Hij constateert dat Defensie in het verleden niet goed omging met klachten van veteranen. Zij moesten te lang wachten op een reactie, hun klachten werden vaak niet als zodanig herkend en klachten werden niet goed geregistreerd.

Defensie erkent dat de klachtenafhandeling in het verleden niet genoeg prioriteit heeft gehad en meldt dat sinds 1 juli van dit jaar een nieuwe klachtenregeling voor veteranen in gebruik is, die duidelijker en makkelijker is. De Veteranenombudsman houdt daarbij een oogje in het zeil.

Bij de Veteranenombudsman, die sinds drie jaar bestaat, kwamen vorig jaar 179 klachten binnen. Daarvan gingen er 118 over het ministerie van Defensie.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.