nederland

Illegale puppyhandelaar blijft vastzitten

15 december 2016Leestijd: 1 minuut

DRACHTEN (ANP) – De twintigjarige man uit Drachten die afgelopen maandag werd opgepakt wegens illegale puppyhandel, blijft nog veertien dagen vastzitten. Hij wordt verdacht van valsheid in geschrifte en oplichting met puppy’s, laat het Openbaar Ministerie donderdag weten.

Bij de man werden in de vriezer in een loods in Holwerd (Friesland) 23 dode honden en vier dode konijnen gevonden. De politie trof ook negen nog levende pups en zestien volwassen honden aan. Ze zijn overgebracht naar een opvangadres.

De verdachte bood pups via Marktplaats te koop aan. Maar de veelal uit Oost-Europa afkomstige dieren hadden valse eigendomspapieren, waren vaak niet ingeënt en meerdere stierven na aankoop al snel aan de hondenziekte parvo.

In deze zaak zijn tien aangiften gedaan. Ook kwamen er meerdere meldingen via het landelijke nummer 144.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.