nederland

Familie geniet mee bij loterijwinst

09 december 2016Leestijd: 1 minuut

AMSTERDAM (ANP) – Familie, vrienden, goede doelen en ook aannemers, pikken een graantje mee als in hun buurt iemand een prijs wint in de Postcode Loterij. De helft van de loterijwinnaars laat familie en vrienden meegenieten, bijvoorbeeld door ze mee te nemen uit eten of op reis.

De meeste winnaars gooien het roer niet rigoureus om: ze blijven werken en verhuizen niet. Dat blijkt vrijdag uit onderzoek van de Postcode Loterij onder 1800 mensen die 10.000 euro of meer wonnen.

Meer dan een kwart van hen maakt geld vrij om het huis te verbouwen. De winnaars verhuizen maar zelden: slechts 4 procent doet het. Het prijzengeld wordt ook in een vakantie of een nieuwe auto gestoken.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.