nederland

Dubbele vrijspraak voor moord garagehouder

08 december 2016Leestijd: 1 minuut

DEN BOSCH (ANP) – Een 38-jarige man uit Utrecht en een 50-jarige man uit Amsterdam zijn donderdag vrijgesproken van moord op een garagehouder in Valkenswaard. Er was 22 en 21 jaar celstraf tegen ze geëist. Ze kregen donderdag wel respectievelijk 20 maanden en 1 jaar gevangenisstraf opgelegd door de rechtbank in Den Bosch. Deze straf kreeg de man uit Utrecht voor het bezit van 15.000 xtc-pillen en de Amsterdammer voor brandstichting.

Moord is volgens de rechtbank niet bewezen, daarom werden de twee verdachten hiervoor vrijgesproken.

Slachtoffer Mahmut Karaman werd op 30 december 2014 in het kantoor van zijn garage van dichtbij vier keer beschoten.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.