nederland

Domien blij met vernieuwd Serious Request

14 december 2016Leestijd: 2 minuten

HILVERSUM (ANP) – Dj Domien Verschuuren gaat komende zondag het Glazen Huis in voor de benefietactie 3FM Serious Request. Hij zit dit jaar samen met zijn collega Frank van der Lende in de mobiele studio. Het is voor het eerst dat er geen drie maar twee dj’s zich zes dagen lang laten opsluiten om 24 uur per dag radio en tv te maken, zonder dat ze daarbij eten. ,,Het wordt heel zwaar, maar ik heb er heel veel zin in.”

Verschuuren zat twee keer eerder in het Glazen Huis en voor Van der Lende is het de eerste keer. ,,Vorig jaar was ik nog de jongste met Paul (Rabbering) en Giel (Beelen). Nu moet ik Frank er doorheen slepen. Maar ik weet zeker dat hij het heel goed gaat doen.” Aanvankelijk zou er ook nog een asielkat mee het huis ingaan, maar dat bericht leidde tot veel commotie waardoor het dier eerder dan verwacht een nieuw thuis vond.

De dj vindt het vooral ,,heel leuk” dat de radiozender voor een nieuwe aanpak kiest. ,,Dat kan de actie ook wel gebruiken. Stilstand is achteruitgang en ik vind het leuk om mee te werken aan een nieuwe vorm. We weten natuurlijk nog niet of het het aanslaat, maar ik hoop natuurlijk dat veel mensen weer gaan doneren.”

Eindbedrag

Na jaren van recordopbrengsten was het eindbedrag van vorig jaar een stuk lager. Toen kwam er ruim 8,4 miljoen euro binnen tegen zo’n 12 miljoen in 2014. Voor Verschuuren werkt dit niet demotiverend. ,,We hebben ons nooit beziggehouden met het bedrag dat uiteindelijk op die cheque stond. Iedere euro is er één en we hebben het wel over 8 miljoen euro in één week. Als we dat niet hadden gedaan, had het Rode Kruis niks kunnen doen voor kinderen en jongeren in conflictgebieden.”

Het Glazen Huis staat voor de tweede keer in de geschiedenis van de actie in Breda. Voor de geboren en getogen Brabander Verschuuren bekend terrein. ,,Ik heb er een heel goed gevoel bij door alle acties die al gaande zijn.” De opbrengst gaat dit jaar naar kinderen die sterven aan longontsteking. ,,Een gigantische stille killer”, zegt de dj. ,,In Nederland is dit zo goed onder controle dat het een ver-van-je-bedshow is, maar iedere 35 seconden sterft hierdoor in de wereld een kind. Voor 4 euro heb je al antibiotica, waardoor je een kind kunt redden.”

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.