nederland

‘Criminele asielzoekers snel het land uit’

17 december 2016Leestijd: 1 minuut

DEN HAAG (ANP) – Nederland heeft een criminaliteitsprobleem, geen Marokkanen-probleem. Dat zegt PvdA-leider Lodewijk Asscher zaterdag in een interview met het AD.

Wel is er volgens hem een specifiek probleem zolang Marokkaanse Nederlanders zijn oververtegenwoordigd in de criminaliteit. Maar ,,door de hele groep schuldig te verklaren doen we onrecht aan al die jongeren die hun best doen en er niet tussenkomen”, aldus de minister van Sociale Zaken. ,,Daarom ben ik extra fel op de Marokkaanse criminele asielzoekers die de boel in Ter Apel op stelten zetten. Zij verpesten het voor de Nederlandse Marokkanen. Zij moeten zo snel mogelijk het land uit.”

Op de opmerking dat Marokko nauwelijks onderdanen terugneemt antwoordt Asscher in het AD: ,,We zullen Marokko zover moeten krijgen dat ze meer mensen terugnemen. Als het moet, ga ik er morgen heen.”

Als het aan de nieuwe kopman van de PvdA ligt zal Nederland altijd klaarstaan voor slachtoffers van oorlog en geweld. ,,Maar daar hoort ook bij dat we heel streng zijn tegen degenen die misbruik maken van onze asielprocedure.”

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.