nederland

Asscher blij met verkiezing Attje Kuiken

12 december 2016Leestijd: 1 minuut

DEN HAAG (ANP) – Lodewijk Asscher is verheugd met de verkiezing van Attje Kuiken als de nieuwe fractievoorzitter van de PvdA. Dat zei de vicepremier maandag nadat de fractie Kuiken had aangewezen. Ze gold als vicevoorzitter als de meest voor de hand liggende kandidaat om Diederik Samsom op te volgen.

Kuiken werd unaniem gekozen, andere kandidaten waren er niet om de komende drie maanden de PvdA-fractie te leiden. ,,De fractie heeft Attje Kuiken gekozen, ik denk dat dat heel goed is. De interne verkiezing is geweest, nu gaat het om het echie”, aldus Asscher.

Kuiken zei blij te zijn met de steun van haar collega’s. Ze zei wel dat ze nog niet weet of ze op een verkiesbare plek komt op de kandidatenlijst van de partij. De voorlopige lijst wordt volgende week bekendgemaakt. Op het partijcongres in januari wordt er vervolgens over gestemd.

Asscher won vorige week de lijsttrekkersverkiezing van Samsom. PvdA’ers die niet op Asscher stemden hoeven niet te vrezen voor hun toekomst in de partij, benadrukte de vicepremier. ,,Mijn tegenstanders zijn Mark Rutte en Geert Wilders”, zei Asscher stellig.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.