nederland

Arrestatie in zaak Martin Kok

11 december 2016Leestijd: 1 minuut

UTRECHT (ANP) – De politie heeft een 27-jarige Brit opgepakt voor mogelijke betrokkenheid bij het doodschieten van voormalig crimineel en misdaadjournalist Martin Kok. De politie heeft een bericht van De Telegraaf hierover zondag bevestigd.

Het zou om de man gaan die bij Kok was na een bezoek aan een seksclub in Laren. Kok overleed in de nacht van donderdag op vrijdag op 51-jarige leeftijd, nadat hij in de auto van zijn vader beschoten was. Dat gebeurde op de Hector Treublaan in de Noord-Hollandse plaats.

De politie zag de Brit als belangrijkste getuige. Of de man zichzelf bij de politie heeft gemeld, is niet duidelijk.

Bom

Kok was eerder doelwit van aanslagen. In juli werd een bom onder zijn auto gevonden. Een jaar geleden werd zijn huis beschoten. Hij werd door de politie beveiligd.

Martin Kok werd diverse keren veroordeeld, onder meer voor een fatale mishandeling. Op zijn website Vlinderscrime.nl publiceerde Kok over strafzaken. Dat werd hem niet door iedereen in dank afgenomen. Eerder dit jaar publiceerde hij passages uit een verhoor van crimineel Willem Holleeder. Op last van de rechter moest hij de documenten weer verwijderen.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.