nederland

SP en D66 vechten voor extra geld voor kunst

21 november 2016Leestijd: 1 minuut

DEN HAAG (ANP) – Als het aan de SP en D66 ligt, krijgt de kunstwereld er eenmalig nog 14 miljoen euro bij. Dat geld is volgens deze partijen, die maandag met voorstellen hiervoor kwamen, best te vinden.

Een meerderheid kregen de initiatiefnemers er maandag tijdens de behandeling van de cultuurbegroting nog niet voor op de been en ook cultuurminister Jet Bussemaker is er helemaal niet voor te porren, maar met name Jasper van Dijk van de SP houdt toch nog hoop. Er wordt pas op 8 december over hun voorstellen gestemd en coalitiepartij PvdA wil nog bezien of er extra geld mogelijk is.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.