nederland

‘Probleem taxironselaars voor kerst opgelost’

20 november 2016Leestijd: 1 minuut

DEN HAAG (ANP) – De problemen met agressieve taxironselaars op Schiphol moeten voor de kerst zijn opgelost. Dat zei de verantwoordelijk staatssecretaris Sharon Dijksma zondag in het tv-programma WNL op Zondag. Zij werkt samen met Schiphol en de gemeente Haarlemmermeer aan een oplossing.

Taxironselaars op Schiphol veroorzaken regelmatig overlast, lichten passagiers op en zijn vaak agressief.

Dijksma sprak onlangs nog over ,,maffiapraktijken” die moeten worden ,,uitgebannen”. Begin deze maand liet ze al weten dat Schiphol, de gemeente Haarlemmermeer en het ministerie de handen ineengeslagen hebben om het probleem aan te pakken. Er wordt onder meer gekeken om de gemeentelijke verordening aan te passen om de taxichauffeurs die geen toegang hebben tot de officiële standplaats aan te pakken.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.