nederland

Ook machinist verhoord over ongeluk Winsum

19 november 2016Leestijd: 1 minuut

WINSUM (ANP) – Ook de 52-jarige machinist van de trein die vrijdagmiddag in Winsum op een onbewaakte overweg op een tankwagen botste, is door de politie als verdachte verhoord. De politie heeft dat zaterdag gemeld.

De 29-jarige bestuurder van de tankwagen met melk die vrijdag werd aangehouden is na verhoor vrijgelaten. Beide betrokkenen blijven verdachte tot het onderzoek duidelijk heeft gemaakt wat er precies is gebeurd. Het Openbaar Ministerie zal na het onderzoek beslissen of er iemand vervolgd zal worden.

Door het ongeval raakten achttien mensen gewond, waarvan drie ernstig. De politie heeft geen actuele informatie over de toestand van de slachtoffers.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.