nederland

Meeste immigratie nu uit Syrië en Polen

21 november 2016Leestijd: 1 minuut

DEN HAAG (ANP) – De laatste jaren zijn de meeste immigranten gekomen uit Polen, en recentelijk ook uit Syrië. In mei stonden voor het eerst meer dan 150.000 Polen ingeschreven bij Nederlandse gemeenten. Dat blijkt uit het jaarlijkse integratierapport van het CBS.

Nederland telt 17 miljoen inwoners. Van hen hebben er 3,8 miljoen een migratieachtergrond (zelf geboren in het buitenland of kind van elders geboren ouders). De vier grootste niet-westerse groepen zijn van Turkse, Marokkaanse, Surinaamse en Antilliaanse komaf. Deze vier groepen zijn de laatste jaren nauwelijks meer gegroeid door migratie.

Syriërs kwamen vooral naar ons land op de vlucht voor oorlog in hun eigen land en regio. Eind vorig jaar begon de immigratie van Syriërs op te lopen, en die bereikte een piek van bijna 3000 in februari en maart.

De Polen die zich in 2013 en 2014 in Nederland vestigden, deden dat vooral bij land- en tuinbouwgebieden waar ze gingen werken, zoals het Westland maar ook rond Zeewolde en Putten. Eind 2014 woonden er 32.000 volwassen Polen in Nederland.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.