nederland

‘Man belde zelf over vermiste meisjes’

21 november 2016Leestijd: 1 minuut

LISSABON (ANP) – De 34-jarige man die is aangehouden in verband met betrokkenheid bij de vermissing van de zestienjarige meisjes Sam Bruijs en Femke Lucas zegt zelf dat hij de politie heeft gebeld. Dat meldt de Portugese krant Correio da Manhã op basis van het politieverhoor.

De Nederlandse man zou de twee meisjes uit Bergen op Zoom vrijdagavond in de Portugese kustplaats Albufeira hebben ontmoet en daarna contact hebben opgenomen met de politie. Hij werd zaterdag samen met de meisjes aangetroffen.

Nederland heeft om de uitlevering van de man gevraagd. Hij wordt ervan verdacht dat hij de meisjes heeft onttrokken aan het gezag van hun ouders.

Sam en Femke werden sinds dinsdag vermist. Ze waren naar Malaga gevlogen en doken later op in Portugal.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.