nederland

Kosten regeldruk met 2,5 miljard verminderd

17 november 2016Leestijd: 1 minuut

DEN HAAG (ANP) – De kosten van administratieve rompslomp voor burgers en bedrijven zijn de afgelopen jaren met ruim 2,5 miljard euro verminderd. Daarmee is aan de doelstelling van het kabinet voldaan. Om te bepalen of de kosten van nieuwe regeldruk opwegen tegen de economische en maatschappelijke voordelen, komt er per 1 juli 2017 een onafhankelijk ‘regeldrukcollege’.

Dat heeft minister Henk Kamp (Economische Zaken) donderdag bekendgemaakt, ook namens de betrokken ministers Stef Blok (Wonen en Rijksdienst) en Ronald Plasterk (Binnenlandse Zaken).

Kamp spreekt van een mijlpaal. ,,We blijven nieuwe knelpunten opsporen en aanpakken. Wanneer burgers, bedrijven en professionals in hun werk steeds minder regeldruk ervaren, wordt ondernemen en het opzetten van nieuwe initiatieven makkelijker. Dat leidt niet alleen tot groei en vernieuwing maar maakt het dagelijkse werk voor hen ook leuker. Daar profiteren we allemaal van.”

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.