nederland

Knoops: machtsmisbruik OM in zaak-Wilders

18 november 2016Leestijd: 1 minuut

SCHIPHOL (ANP) – Het Openbaar Ministerie heeft misbruik gemaakt van zijn vervolgingsrecht in de strafzaak tegen PVV-leider Geert Wilders, stelde zijn raadsman vrijdag in verdediging van diens ‘minder-Marokkanen’-uitspraken. Strafpleiter Geert-Jan Knoops vroeg de Haagse rechtbank om het OM alsnog niet-ontvankelijk te verklaren wegens het misbruik van de scheiding der machten, de trias politica.

Het proces symboliseert volgens strafpleiter Geert-Jan Knoops dat anno 2016 in Nederland politieke processen nog steeds kunnen worden gevoerd. Hij hekelde in zijn pleidooi de aanklagers omdat ,,het realiteit is dat het OM een politicus monddood wil maken”.

Knoops hield de rechtbank voor dat om een politiek oordeel wordt gevraagd. In het Justitieel Complex Schiphol in Badhoevedorp betoogde hij dat er geen gronden bestaan om Wilders te straffen voor zijn gewraakte uitspraken in maart 2014. ,,U zult concluderen dat er geen zaak is tegen Wilders.”

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.