nederland

Kamp houdt ‘windmolenaanjager’ uit de wind

23 november 2016Leestijd: 1 minuut

DEN HAAG (ANP) – Minister Henk Kamp (Energie) houdt vertrouwen in Ed Nijpels, die toeziet op de uitvoering van het energieakkoord. Nijpels mag dan onder vuur liggen omdat hij volgens de Nationale ombudsman de overgang naar windenergie te rooskleurig heeft voorgespiegeld, Kamp vindt niet dat hij stelselmatig verkeerde informatie heeft verstrekt.

De minister antwoordde woensdag op vragen van PVV-Kamerlid Reinette Klever. Zij vindt dat Nijpels, die namens de werkgevers en werknemers het drie jaar geleden gesloten energieakkoord aan de man brengt, zich schuldig maakt aan misleiding. Ze schermt onder meer met een kritisch oordeel van de Nationale ombudsman over Nijpels en zijn commissie.

De VVD-minister nam eerder afstand van enkele uitspraken van Nijpels over de voordelen van windenergie. Maar Kamp ziet die als incidenten en vindt dat zijn partijgenoot zich uitstekend van zijn taak kwijt. De Sociaal-Economische Raad, de opdrachtgever van Nijpels, heeft de ombudsman gevraagd zijn conclusie nog eens tegen het licht te houden.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.