nederland

Kamer praat voor reces nog over racisme

23 november 2016Leestijd: 1 minuut

DEN HAAG (ANP) – De Tweede Kamer praat nog voor het kerstreces over discriminatie en racisme. Dat gebeurt naar aanleiding van de bedreigingen aan het adres van Sylvana Simons. Een verzoek van GroenLinks om het debat naar voren te halen kreeg woensdag brede steun van de Kamer.

Simons is bedreigd en wordt inmiddels beveiligd. Ze staat op de kandidatenlijst voor de Tweede Kamer voor DENK. Sinds dit bekend werd is ze herhaaldelijk het slachtoffer geworden van racistische en seksistische uitingen.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.