nederland

Herfstweer doet zich weer voelen op spoor

22 november 2016Leestijd: 1 minuut

DEN HAAG (ANP) – Gladheid en tot moes gereden herfstblaadjes beginnen hun tol te eisen op het spoor. Doordat de sporen glad zijn, raken treinen met beschadigde wielen uit de running, met vertragingen tot gevolg. De NS kondigde dinsdagavond aan dat reizigers op twee drukke trajecten woensdag rekening moeten houden met een langere reistijd. Tussen Den Haag en Utrecht en tussen Schiphol en Nijmegen rijden minder treinen.

In plaats van ieder kwartier vertrekt op deze lijnen ieder halfuur een trein. Verwachte vertraging: een kwartier per rit. Ook moet er soms extra worden overgestapt.

Treinrails worden in de herfst sneller glad. Door boosdoeners als regen en bladmoes slippen de wielen van treinen wanneer ze remmen meer en dat zorgt voor schade. De NS heeft in diverse werkplaatsen extra personeel ingezet om de wielen weer rond te slijpen.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.