nederland

Geen derde Michelinster voor Sergio Herman

21 november 2016Leestijd: 1 minuut

GENT (ANP) – Restaurant The Jane in Antwerpen van de Nederlandse topkok Sergio Herman blijft steken op twee Michelinsterren. Dat bleek maandag in Gent bij de presentatie van de Michelingids 2017 voor België en Luxemburg.

Nadat Herman eind 2013 zijn driesterrenrestaurant Oud Sluis in Zeeland sloot, kreeg zijn nieuwe zaak in België gelijk een ster, die vorig jaar werd gevolgd door een tweede.

België telt komend jaar twee driesterrenrestaurants: Hof van Cleve in Kruishoutem en Hertog Jan in Zedelgem. De Karmeliet in Brugge, dat zo’n twintig jaar lang met drie sterren is bekroond, sloot onlangs zijn deuren.

Twintig restaurants in België konden afgelopen jaar pronken met twee sterren, maar dat aantal is gelijk gebleven. Het aantal eensterrenrestaurants stond vorig jaar op 117. Hoewel er enkele van de lijst vielen, kwamen er ook elf bij.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.