nederland

Cel en tbs voor Nederlandse kindermisbruiker

24 november 2016Leestijd: 1 minuut

ANTWERPEN (ANP) – De Nederlandse pedoseksueel Pieter C. is donderdag in België in hoger beroep veroordeeld tot negentien jaar celstraf en vijftien jaar tbs. Het hof in Antwerpen legde dezelfde straf op als de rechtbank in januari.

De in Antwerpen wonende beleggingsadviseur misbruikte zijn drie Cambodjaanse adoptiedochters en twee Filipijnse meisjes en deelde filmpjes hiervan. Hij gaf zich in maart uit vrees voor wraak over aan de politie in Cambodja en werd bij terugkeer in België aangehouden.

De 61-jarige zakenman heeft het kindermisbruik en het maken en verspreiden van kinderporno bekend. Hij heeft ook spijt betoond. Zijn advocaat pleitte in september voor een lagere straf, omdat C. vanwege een verstoorde relatie met zijn vader een stoornis zou hebben ontwikkeld, maar daar gingen de rechters niet in mee. Hij is inmiddels medisch behandeld. ,,Ik heb me voorgenomen er echt alles aan te doen om ervoor te zorgen dat dit niet meer gebeurt”, zei C. eerder.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.